Yvonne Alefs

Qi-gong docent

Mijn weg naar Qigong is geen recht pad geweest, zoals geen enkele weg helemaal recht is. Jarenlang was mijn grote liefde karate, totdat ik de yogamat opzocht en de weldaad ervaarde van de combinatie tussen deze twee. Het explosieve van karate werd mooi in balans gehouden door het ingetogene van yoga, om maar één voorbeeld te noemen. Ik combineerde deze twee disciplines ook door een ‘Hachi Dan Kin’ workshop op de yogaschool te geven. Dat is een zachte, rustige karate oefening, die bij Qigong bekend staat als de ‘Ba Duan Jin’. En zie daar, de link naar Qigong!

Nadat ik deze workshop had gegeven werd het me duidelijk dat anderen bewegingen aanleren die rust en ruimte in het dagelijks leven geven en het lichaam met de geest koppelen iets was waar ik me in de toekomst graag op wilde toeleggen en wat ik daarna in de opleidingen tot Qigong en Do-In docente heb gevonden. Het beoefenen van en lesgeven in Qigong is en blijft – keer op keer weer – een bijzonder mooie ervaring.

Naast aandacht voor het aanleren van bewegingen, maak ik je in mijn lessen ook graag bewust van wat de bewegingen met je meridianen, organen en geest doen. Een stukje innerlijke rust meegeven vind ik net zo belangrijk als dat je fysiek verkwikt de les weer uitgaat.